Chessy chilly

15. srpna 2013 v 13:52 |  Rychlé večeře
Včera jsem vyrazila s dětmi, Renčou a její smečkou na výlet vlakem do Jilešovic. Děcka poblbla na poměrně hezkém dětském hřišti a my s Renčou si to taky celkem užily. Oběd proběhl v místní restauraci. Už mám dávno za sebou období, kdy jsem se snažila v jídelním lístku najít to nejvhodnějsí a taky nejzdravější jídlo pro děti. Výsledek byl ten, že jsem se tu pochoutku do nich za každou cenu snažila narvat. Oni to moc nechtěli (ačkoli jsou výborní jedlíci). Obvykle jsem měla na konci toho hororu, kdy jsem je dokonce honila se soustem nabodnutým na vidličku po restauraci, obrovskou chuť tu vidličku do nich vrazit. Honza měl zase chuť do vidličku bodnout do mě, protože jsem naobjednala drahé jídlo, které nikdo nechtěl. Takže teď už dětem jsem schopna bez černého svědomí objednat hranolky s kečupem nebo palačinky. Včera si teda děcka pošmákla na palačinkách s borůvkami a talíře byly prázdné do několika minut.

Ovšem večer jsem se zase proměnila v matku, která nemůže svá dítka odbýt rohlíkem nebo chlebem s máslem, když už neměla pořádné jídlo v poledne. Cestou z vlaku jsem koupila mleté hovězí a rozhodla se, že konečně vyzkouším recept podle Nigelly Lawson, její kuchařku jsem koupila loni v Anglii a zatím mi hnije na poličce. Na večeři jsme si dali CHEESY CHILLY a naštěstí jsem nikoho nemusela s vidličkou honit po kuchyni. Honza byl poměrně nadšen, Evka taky, protože ta miluje mleté hovězí snad v každé podobě, Filip neprotestoval, jen Šárku jsem musela ukecávat, ať to sní. Čokoládový bonbón jako dezert ji dostatečně namotivoval.

CHEESY CHILLY
110 g choriza, nakrájet na kolečka a dále rozpůlit
500 g mletého hovězího
1/2 čajové lžičky kakaa
1 lžička sušeného oregana
1 lžíce rajčatového protlaku (já tam nakonec vyklopila celou malou plechovku)
1 plechovku rajčat
125 ml vody
2 čajové lžičky worcesterové omáčky
1 plechovka fazolí, přecedit
2 x 125 g mozzarelly
sůl, pepř

V hrnci nejprve opeču chorizo, až pustí oranžovou šťávu přidám mleté maso a opékám, až maso začne hnědnout. Směs zasypu kakaem a oreganem, pak přidám protlak a rajčata v plechu a plechovku vypláchnu 125 ml vody, kterou naliju do hrnce. Ocedím fazole a taky je hodím do hrnce, ještě zakápnu worchesterovou omáčkou. Přiklopím pokličkou a vařím. Nigella uvádí 20 minut, já jsem hrnec na sporáku nechala déle, možná i hodinu. Před dokončením maso osolím, opepřím, já přidala i trochu cukru. Těsně před koncem do hrnce vhodím kostičky mozzarelly.

Jedli jsme to zabalené v tortilách, Nigella doporučuje tortilové chipsy nebo pečené brambory a sálátek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama