Dýňová polévka

16. srpna 2013 v 13:41 |  Polévky
Je srpen a na pultech obchodů se začaly objevovat dýně hokaido. Poprvé jsem vyzkoušela dýňovou polévku loni a slavila jsem s ní u dětí úspěch. Zjistila jsem, že tuto polévku dělá každý trochu jinak. Někdo do ní přidává smetanu, někdo dokonce kari. Toto jsem ještě nezkoušela. Vařím ji poměrně jednoduše a rychle. Jediná důležitá věc, kterou je dobré mít v zásobě v mražáku je kvalitní drůbeží vývar. Suroviny uvádím pouze orientačně. Při krájení zeleniny není třeba se nějak snažit, protože nakonec všechno projede ponorný mixér a výsledkem je tedy hladký, žlutý krém.

DÝŇOVÁ POLÉVKA

2 lžíce másla
1 cibule (na kostičky)
3-4 mrkve (na kousky)
2 střední brambory (na kousky)
1 dýně (na kousky)
1,5 l drůbežího vývaru
podle oka vody
sůl

Máslo zpěním, přidám pokrájenou cibuli, krátce orestuju, pak do hrnce postupně hážu: mrkev, brambory, dýni. Opět krátce orestuju, zaliju vývarem a vodou a nechám zeleninu změknout. Když je zelenina hotová, všechno řádně rozmixuju a podle chuti dosolím.

Pokud si krátce před přípravou této polévky připravuju i vývar, oberu z kostí maso a pokrájím ho do polévky, což mé děti doslova milují.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama